Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αποσμητικό


Τώρα το καλοκαίρι υπάρχει έντονη εφίδρωση με αποτέλεσμα την κακοσμία.
Στο εμπόριο υπάρχουν αποσμητικά και αντιιδρωτικά, με ή χωρίς οινόπνευμα. Πιο υγιεινά είναι τα αποσμητικά. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και τα αποσμητικά φυσικής προέλευσης.
Αν προτιμάτε τα αποσμητικά εμπορίου, κοιτάξτε να μην περιέχουν αλουμίνιο, συνθετικά αρώματα και αντιιδρωτικά συστατικά που, όπως λένε, βλάπτουν σοβαρά την υγεία σας.
Αν τώρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αγνό αποσμητικό, σας προτείνω, για αρχή, δύο εύκολες συνταγές.

Αποσμητικό σε μορφή ταλκ

Υλικά
  • 1/4 της δοσομετρικής κούπας κορν – φλάουρ  
  • 1/4 δοσομετρικής κούπας μαγειρική σόδα. 
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree (συντηρητικό και αντισηπτικό) 
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο (αρωματικό, σανταλόξυλο για άντρες, λεβάντα για γυναίκες)
Παρασκευή
Ανακατέψτε πρώτα τα στερεά υλικά και στο τέλος προσθέστε  τα αιθέρια έλαια.
Βάλτε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκάλι από ταλκ.
Ρίξτε λίγο στις μασχάλες σας απλώνοντας το με το χέρι σας.
Το κορν – φλάουρ είναι για απορρόφηση της υγρασίας, η σόδα για αποσμητικό, το tea tree για συντηρητικό και μυκητοκτόνο, το σανταλόξυλο ή λεβάντα, εκτός των άλλων, για άρωμα.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας!!! Καταρχήν συγχαρητήρια για της υπέροχες συνταγές ομορφιάς που μας δίνετε και κατά δεύτερον θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Όταν λέτε δοσομετρικης κούπας τι εννοείτε; Δεν γνωρίζω καλά από αυτά. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή