Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πίλινγκ με καφέ κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα του δέρματος που εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες, αλλά δεν παύει να ταλαιπωρεί και πολλούς άντρες. Στις γυναίκες εντοπίζεται, συνήθως, στους μηρούς, στους γλουτούς, στο εσωτερικό των μπράτσων, στο στομάχι, στην κοιλιά και στις γάμπες, ενώ στους άνδρες εμφανίζεται κυρίως στην κοιλιακή χώρα, στον αυχένα, στην περιοχή των μπράτσων και στην έσω επιφάνεια των μηρών.
Η κυτταρίτιδα προκαλείται κυρίως από μειωμένη φυσική δραστηριότητα, κληρονομικότητα, διαταραγμένη περιφερική κυκλοφορία, ορμονικές διαταραχές, παχυσαρκία, κακή διατροφή, κάπνισμα, συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, δυσκοιλιότητα
Η καφεΐνη είναι ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το παρακάτω  πίλινγκ με καφέ θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε.

Υλικά
  • 10-12 μεζούρες κατακάθι καφέ φίλτρου (οτιδήποτε καφέ)
  • 2 φακελάκια πράσινο τσάι
  • 2-3 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • διαφανή μεμβράνη

Παρασκευή
Ανοίξτε τα φακελάκια του τσαγιού με ένα ψαλίδι και ρίξτε τα  σε ένα μπολ μαζί με τον καφέ. Κατόπιν προσθέστε σιγά - σιγά το βραστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να έχετε μια ημίρρευστη πάστα. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο ακόμα νερό και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. 
Μουσκέψτε τις βιταμίνες Ε σε λίγο νερό για να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα. Προσθέστε στο μείγμα το λάδι και τη βιταμίνη Ε και ανακατέψτε.
Χρήση
Καλό είναι να μπείτε στην μπανιέρα. Απλώστε το πίλινγκ στις περιοχές που θέλετε κάνοντας ένα κυκλικό μασάζ, αρχίζοντας από κάτω και ανεβαίνοντας προς τα πάνω, ώστε να ενισχύσετε τη ροή του αίματος στην περιοχή. Το μασάζ, δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο, το ζητούμενο είναι να κοκκινίσει χωρίς να κακοποιήσετε το μέρος του σώματος που τρίβετε.
Τυλίξτε τις περιοχές που έχετε βάλει το πίλινγκ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την για 20-30 λεπτά, μετά πλυθείτε και βάλτε κρέμα ή γαλάκτωμα σώματος. Αν είναι να βγείτε έξω βάλτε αντηλιακή στα σημεία που βλέπει ο ήλιος.
Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε 2 φορές την εβδομάδα.

 Έχω κυτταρίτιδα! Τι να κάνω;


4 σχόλια:

  1. I am very much pleased with the contents you have mentioned. I enjoyed every little bit part of it.
    It contains truly information. I want to thank you for this informative read; I really appreciate sharing this great.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική δουλειά, ειλικρινά. Ήθελα ωστόσο να εκφράσω μιά μικρή μου αμφιβολία ή μάλλον ένα σκεπτικισμό, που δεν έχει εσάς ως στόχο προς Θεού. Είμαι στη φάση του "θέλω να πιστέψω" όμως διάβασα σε έγκριτο ιατρικό περιοδικό ότι οι στιβάδες του δέρματος δεν έχουν δυνατότητα διαπερατότητας. Και ότι από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε, ένα 7% μόλις απορροφάται όλο κι όλο. Απ΄τη μιά μεριά μου φαίνεται άδικο γιατί δεν ξοδεύω λίγα για σώμα-πρόσωπο αλλά απ'την άλλη μου φαίνεται λίγο "δίκαιο", διαφορετικά, όπως αναφέρει και το άρθρο "φαντάζεστε το νερό να διαπερνούσε το δέρμα;". Έτσι έχω μπλοκάρει. Τι ισχύει τελικά; Υπάρχουν συστατικά που μπορούν να διαπεράσουν όντως το δέρμα και να επιφέρουν εμφανή αποτελέσματα; (Σύσφιξη, τόνωση, ενυδάτωση, θεραπεία κλπ); Ευχαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων. Φωτεινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Είναι πάνω κάτω η αλήθεια και εγώ όταν το έμαθα είχα την δική σου αντίδραση.
    Όμως ξέρω και κάτι άλλο, σου αναφέρω ενδεικτικά δύο:
    1) όταν το δέρμα μου είναι ξερό η επάλειψη με ένα λαδάκι του δίνει υγρασία και ελαστικότητα.
    2) το πίλνιγκ σώματος ή το τρίψιμο του σώματος με σκληρή βούρτσα με έχει βοηθήσει να κρατήσω την κυτταρίτιδα σε νορμάλ επίπεδα, παρ' όλη την ηλικία μου.
    Συνδύασε γυμναστική, υγιεινή διατροφή και είναι καλό ότι και προσφέρεις στο δέρμα σου, έστω για την πρώτη στιβάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή