Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κρέμα νυχτός

Μέχρι τα 30 περίπου το δέρμα είναι ελαστικό, λαμπερό και χωρίς ρυτίδες. Μέχρι αυτή την ηλικία χρησιμοποιούσατε για την περιποίηση και τη φροντίδα του μια ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ. Από τα τα 30 και μετά όμως αρχίζει η φθορά της επιδερμίδας. Το δέρμα γίνεται θαμπό, πιο ξηρό, λιγότερο ελαστικό και κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες λεπτές γραμμούλες. 
Καιρός να αλλάξετε τακτική και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε για το βράδυ κάτι πιο ενισχυμένο, όπως μια κρέμα νυκτός που θα ενυδατώσει και θα αναπλάσει την υφή του δέρματος προλαμβάνοντας τα σημάδια της γήρανσης. 
Όπως καταλαβαίνετε η κρέμα νυχτός σας θα πρέπει να περιέχει απαραίτητα κολλαγόνο, ελαστίνη, βιταμίνες και αιθέρια έλαια. Η συνταγή της κρέμας που ακολουθεί είναι για όλους τους τύπους της επιδερμίδας.

Υλικά για περίπου 50 ml

Λιπαρή βάση
25 gr  κερί μέλισσας
25  gr βούτυρο κακάο
15 ml καστορέλαιο
15 ml λάδι καρύδας
30 ml λάδι νυχτολούλουδο

Υδατική βάση
45 ml μαστιχόνερο
1/2 κ.γ. σκόνη λεκιθίνης
1/2 κ.γ. σκόνη μαγιά μπύρας
1/4 κ.γ.Βιταμίνη C

Αντιγηραντικά πρόσθετα
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
1/4 κ.γ Βιταμίνη Α
1/4 κ.γ. Βιταμίνη Β5
1/2 κ.γ.  Βταμίνη Ε
1/4 κ.γ. κολλαγόνο
1/4 κ.γ. ελαστίνη

Παρασκευή
Αποστειρώστε με βραστό νερό ότι σκεύη θα χρησιμοποιήσετε.
Βάλτε ένα γυάλινο σκεύος με μεγάλο στόμιο σε μπεν - μαρί (bain-marie) και σε χαμηλή θερμοκρασία το κερί με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρετε από το μπεν - μαρί και προσθέστε το καστορέλαιο, το λάδι καρύδας και το νυχτολούλουδο, ανακατεύοντας με ένα μίξερ χειρός για 1 λεπτό.
Βάλτε ένα δεύτερο σκεύος στο μπεν - μαρί με το μαστιχόνερο να ζεσταθεί ελαφρώς και προσθέστε τη λεκιθίνη, τη μαγιά και τη Βιταμίνη C, ανακατεύοντας καλά με το μίξερ, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
Προσέξτε τα μείγματα και των 2 σκευών να έχουν περίπου την ίδια "θερμοκρασία". Αν το μείγμα με το κερί και τα λάδια αρχίζει να στερεοποιείται, βάλτε το πάλι για λίγο στο μπεν - μαρί.
Ρίξτε στο μείγμα κερί - βούτυρο - λάδια, σιγά - σιγά το υγρό μείγμα με μαστιχόνερο, ανακατεύοντας πάντα με το μίξερ, μέχρι να πήξει η κρέμα και αφήστε την να γίνει χλιαρή.
Τέλος προσθέστε τα αιθέρια έλαια, τις βιταμίνες το κολλαγόνο και την ελαστίνη και ανακατέψτε για 1 λεπτό με το μίξερ.
Αδειάστε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε σε σκούρο, αποστειρωμένο βαζάκι και την υπόλοιπη φυλάξτε την στο συρτάρι ή στη πόρτα του ψυγείου.
Διατηρείται για 3-4 μήνες.

Χρήση
Πριν πάτε για ύπνο καθαρίστε την επιδερμίδα σας και απλώστε λίγο υαλουρονικό οξύ αφήνοντας το να απορροφηθεί.
Πάρτε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα νυχτός κάνοντας "απαλό μασάζ" σε πρόσωπο - λαιμό - ντεκολτέ.
Αν θέλετε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για τα μάτια, με τη μόνη διαφορά ότι θα την απλώσετε με μικρά, απαλά και ντελικάτα χτυπηματάκια. Γενικώς δεν τρίβουμε, ούτε τραβάμε την επιδερμίδα.

Συμβουλή
Αν αισθανθείτε την επιδερμίδα σας λιπαρή, χωρίς όμως να είναι και η πραγματικότητα, είναι το καστορέλαιο. Για το καλό της ομορφιάς σας θα πρέπει να το ανεχτείτε, αρκεί να μην είστε αλλεργική σε αυτό.

τζελ υαλουρονικού οξέος


14 σχόλια:

  1. γεία σας σαν ανακάλυψα πρόσφατα και είμαι ενθουσιασμένη!! μπορείτε να μου πείτε πια είναι τα βασικά αιθέρια έλαια και τα βασικά λάδια βάσης που πρέπει κανείς να έχει. ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Πήγαινε στην κατηγορία "γενικά" και βρες τα "αιθέρια έλαια", εκεί θα δεις και τη λίστα.
    Για τα φυτικά κοίταξε την κατηγορία "λάδια με βότανα" και για μια γενική ιδέα στην κατηγορία "γενικά" και βρες τα "φυτικά έλαια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΟΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα.
    Φυσικά και μπορείς να το αντικαταστήσεις με ροδόνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα!επειδη πηρα γρηγορη απαντηση σε αλλη μου ερωτηση,ενθουσιαστηκα και θα κανω αλλη μια!το κολλαγονο και την ελαστινη που θα τη βρουμε και σε τι μορφη;επισης το υαλουρονικο;δεν το χω βρει πουθενα...ειναι μονο για επαγγελματιες και σε μεγαλες ποσοτητες :-( καμια ιδεα;ή διευθυνση ηλεκτρονικη;;ευχαριστω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.
    Στην Αθήνα βρίσκω μικρές ποσότητες, πχ υαλουρονικό οξύ 1 γραμμάριο, ελαστίνη και κολλαγόνο από 25 - 50 ml.
    Βάλε στο google: καταστήματα Αρωματοποιίας και Καλλυντικών Πρώτες Ύλες, αν είσαι στην Αθήνα θα βρεις πολλά, διάλεξε αυτό που σε συμφέρει και είναι πιο κοντά σου.
    Στο διαδίκτυο επίσης θα βρεις πολλά, τόσο σε Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, σου δίνω μερικές διευθύνσεις, για περισσότερες ψάξε εσύ. Μόνο να προσέξεις τα προϊόντα να είναι εγγυημένα.
    Ελλάδα:
    www.aroma-eshop.com
    www.bestprice.gr/cat/585/elaia
    Εξωτερικό:
    www.aroma-zone.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ.ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.ΤΙΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?Η ΕΙΝΑΙ Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα.
    Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάτι λάθος, εξαρτάται από το υλικά που χρησιμοποιείς, και τον καιρό που τα χρησιμοποιείς, πχ. το λάδι καρύδας το χειμώνα είναι πηκτό σαν βούτυρο, ενώ το το καλοκαίρι είναι σαν λάδι. Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο μαλακώνουν, δες την συμπεριφορά της.
    Για να μην πάει χαμένη η κρέμα που έχεις φτιάξει, θα παίρνεις μια ποσότητα και θα την τρίβεις στις παλάμες σου, ώστε να μαλακώσει, πριν την απλώσεις στο πρόσωπο σου.
    Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις την κρέμα μείωσε το κερί στα 15gr και πρόσθεσε μόνο τα υλικά της λιπαρής φάσης και τίποτα άλλο, άσε τα να κρυώσουν, αν δεις ότι το μείγμα δεν είναι σκληρό και απλώνεται εύκολα, ζέστανε το σε μπεν - μαρί και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επειδή είμαι καινούρια στα "χειροποίητα καλλυντικά" θα ήθελα να μου πείτε τι εννοείται όταν λέτε απλώνω υαλουρονικό οξύ. πού το προμιθεύομαι;; είναι σαν κρέμα;;
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ανακάλυψα μόλις και άρχισα να αποθηκευω όλες τις συνταγές...αρχικα μπήκα να δω για την χρηση του καστορέλαιου γιατί είχα πρόβλημα τριχόπτωση.πείτε μου κάτι σας παρακαλώ υπάρχει κίνδυνος αν το εφαρμόσω εφόσον βαφω τα μαλλιά μου.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ανακάλυψα μόλις και άρχισα να αποθηκευω όλες τις συνταγές...αρχικα μπήκα να δω για την χρηση του καστορέλαιου γιατί είχα πρόβλημα τριχόπτωση.πείτε μου κάτι σας παρακαλώ υπάρχει κίνδυνος αν το εφαρμόσω εφόσον βαφω τα μαλλιά μου.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή