Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά!

Δεν χρειάζεστε προϊόντα εμπορίου, ούτε να ξοδέψετε μια περιουσία για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται περισσότερο από τον καυτό ήλιο και το αλάτι της θάλασσας (εκτός από το σεσουάρ, τα προϊόντα styling που μερικές από εσάς τους δίνουν και καταλαβαίνουν…).
Μπορείτε να τα φροντίσετε κατάλληλα με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας. Οι μάσκες που ακολουθούν θα δώσουν έναν άλλο αέρα στα μαλλιά σας. 
Να θυμάστε ότι τα μαλλιά είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα της γοητείας σας!

Μάσκα με ελαιόλαδο (απλή αλλά αποτελεσματικότατη)

Υλικά
  • Ελαιόλαδο!!!
Πώς θα την χρησιμοποιήσετε
Βάλτε σε ένα απλικατέρ το ελαιόλαδο και περάστε με αυτό τις ρίζες. Κατόπιν βάλτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας, πάρτε μια τούφα μαλλιών και απλώστε το λάδι τρίβοντας ελαφρά και με τις δυο παλάμες. Επαναλάβετε την διαδικασία, ώστε να καλυφτεί όλο το μαλλί με λάδι.
Χτενίστε με τα δάκτυλα σας και μετά με χτένα, αν έχετε μακριά μαλλιά πιάστε τα με ένα κλάμερ στην κορυφή του κεφαλιού. 
Τυλίξτε το κεφάλι σας με νάιλον μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα.
Αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας όση περισσότερη ώρα μπορείτε και όλο το βράδυ να μείνει τόσο το καλύτερο. Αν θέλετε μπορείτε να συνεχίστε με βαφή μαλλιών (χωρίς να λουστείτε), αν όχι, βάλτε κατευθείαν σαμπουάν στα μαλλιά σας και συνεχίστε το λούσιμο κανονικά με χλιαρό νερό.
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, τα μαλλιά σας θα είναι,  μεταξένια.
 
Μάσκα με μέλι

Υλικά
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
Χτυπήστε τα υλικά ώστε να ενωθούν. Απλώστε τη μάσκα πρώτα στις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών. Κάντε ένα ελαφρό μασάζ και τυλίξτε το κεφάλι σας με νάιλον μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα για μια ώρα. Λουστείτε με χλιαρό νερό φροντίζοντας να μην μείνουν υπολείμματα από τη μάσκα.

Μάσκα με μπανάνα

Υλικά
  • 1 ή 1 ½  μπανάνα, εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σας
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένα παχύρευστος πολτός.
Απλώστε το μείγμα από τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τυλίξτε το κεφάλι σας με νάιλον μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα, αφήνοντας τη μάσκα για 1 ώρα περίπου.
Λουστείτε, μη βρέξτε τα μαλλιά σας, βάλτε κατευθείαν σαμπουάν και συνεχίστε το λούσιμο κανονικά με χλιαρό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου