Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αρωματικά σπιτικά άλατα


Τα άλατα είναι ανόργανα προϊόντα που διαλύονται σε νερό για θεραπευτικούς ή καλλυντικούς λόγους και είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν στην κουζίνα σας.
Βρείτε χρόνο να πειραματιστείτε γιατί προσφέρουν τόνωση, χαλάρωση και ανακούφιση, βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμούν κυτταρίτιδα και αρθρίτιδες, καθαρίζουν και ανανεώνουν το δέρμα, καταπραΰνουν ερεθισμούς.
Τα άλατα του μπάνιου περιέχουν: θειικό μαγνήσιο (Epsom salt), χλωριούχο νάτριο (κοινό αλάτι), όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) και βόρακα.

Υλικά
  • 2 δοσομετρικές κούπες χοντρό μαγειρικό αλάτι
  • 2 κ.γ μαγειρική σόδα (προαιρετική)
  • 2 κ.γ. λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας κτλ.)
  • 10 στ. αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)
  • Ένα από τα επόμενα: Λεβάντα, Κανέλα, Γαρίφαλο, Μοσχοκάρυδο, Θυμάρι, Τίλιο, Φασκόμηλο, Αποξηραμένες ροδέλες λεμονιού ή πορτοκαλιού, Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, Μέντα, Καλέντουλα, Βαλσαμόχορτο, Πέταλα από άνθη κτλ.

Παρασκευή
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλάτι με τη σόδα. Πάρτε ένα γυάλινο βάζο και ρίξτε μέσα λίγο από το μείγμα, δημιουργώντας μια στρώση περίπου μισού εκατοστού.
Κατόπιν προσθέστε  μια λεπτή στρώση, χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω φυτά ή βότανα. Επαναλάβετε την διαδικασία έως ότου να γεμίσει το βάζο. Μετά ρίξτε το λάδι και κλείστε το, αφήνοντας το για 2 – 3 μήνες, χωρίς να το ανοίξετε.
Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα χρησιμοποιήστε ένα αιθέριο έλαιο. Καλό είναι, πχ. αν χρησιμοποιήσατε άνθη ή φύλλα λεβάντα, να προσθέσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας.

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή