Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σαμπουάν και Μαλακτική Κρέμα Μαλλιών Μπύρας


Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπίρας στο δέρμα και τα μαλλιά είναι πια αποδεδειγμένες, για αυτό και σήμερα έχει μεγάλη χρήση στον τομέα των καλλυντικών. Όμως μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για αγνά σπιτικά καλλυντικά.
Πλύνετε τα μαλλιά σας με μπίρα, συμβάλλει στην ενίσχυση της ρίζας των μαλλιών και προωθεί την ανάπτυξη υγιών μαλλιών.
Σαμπουάν μπύρας 
Υλικά
  • 4 κ.σ. αλεύρι φαγόπυρου ή ρυζάλευρο
  • 1 μπουκάλι μπύρα
  • 1/2 κουταλάκι λινέλαιο ή δαφνέλαιο ή ελαιόλαδο


Παρασκευή 
Αλέστε τους κόκκους του φαγόπυρου στο μίξερ (εκτός και αν βρείτε έτοιμο αλεύρι) και κοσκινίστε το.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα, που θα είναι απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να έχετε μια απαλή και ομοιογενή ζύμη.
Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε καλά.
Χρήση 
Χρησιμοποιείται ως ένα απλό σαμπουάν, δεν κάνει αφρό, αλλά καθαρίζει πολύ καλά. 
Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά, αν δείτε να παραμείνουν υπολείμματα από το αλεύρι, μην ανησυχήσετε, σκούπισε και μετά χτενίστε τα με μια βούρτσα, τα υπολείμματα από τα μαλλιά σας θα εξαφανιστούν.

Μαλακτική κρέμα μπύρας 
Υλικά


  • 2 κ.σ. ξανθή μπύρα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • μισή μπανάνα


Παρασκευή 
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.
Μετά το λούσιμο, απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα στα μαλλιά σας για 4-5 λεπτά.
Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας καλά ή επαναλάβετε ένα λούσιμο ακόμα.
Χρήση 
Καλό είναι να την χρησιμοποιείτε 2 φορές το μήνα.
Συμβουλή 
Μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα κουτάκι μπύρας, αν θέλετε αφήστε την στα μαλλιά σας ή ξεπλύντε μετά με χλιαρό νερό. Η μπίρα λειτουργεί ως ένα φυσικό σταθεροποιητικό, δίνει στα μαλλιά όγκο, τόνο και ελαστικότητά.
Πληροφορίες 
Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο περιέχει πολλή πρωτεΐνη σε σχέση με την χαμηλή ποσότητα των δημητριακών, τις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ. 
Επίσης είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως: ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορος, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

2 σχόλια: