Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Φυτικά στοματικά διαλύματα

Τα φυτικά στοματικά διαλύματα είναι μια επιλογή για την οδοντική υγιεινή του στόματος για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν τις χημικές ουσίες και τα συντηρητικά.
Η πρόπολη, το πράσινο τσάι, το γαρύφαλλο, ο γλυκάνισος, ο δυόσμος καθώς και τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης κρατούν το στόμα καθαρό και την αναπνοή δροσερή.


1η συνταγή

Υλικά
  • 2 κ.σ. πρόπολη
  • 250 ml νερό
Παρασκευή
Ρίξτε την πρόπολη σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι των 250 ml και προσθέστε νερό. Πριν από κάθε χρήση, ανακινείτε καλά. Ξεπλύνετε με αυτό το στόμα σας και μετά μπορείτε άφοβα να το καταπιείτε.


2η συνταγή
Υλικά
  • 1 φακελάκι ή 1 κ.γ. πράσινο τσάι
  • 1/4 κ.γ. σκόνη γλυκάνισο
  • 1/4 κ.γ. σκόνη γαρύφαλλο (μπαχαρικό) ή δυόσμο
Παρασκευή
Βράστε τα παραπάνω υλικά με 250 ml νερό και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Σουρώστε το μείγμα και βάλτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι και μην ξεχάσετε να ανακινείται καλά πριν κάθε χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου