Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μπύρα για τόνωση και φορμάρισμα μαλλιών


Η μπύρα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις πολύτιμες ιδιότητες της. Στην Αίγυπτο την χρησιμοποιούσαν για να φρεσκάρουν την επιδερμίδα τους. Βγαίνει από την βυνοποίηση του κριθαριού.
Μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε και σαν ένα πολύ καλό καλλυντικό.
Υλικά
  • ½ της δοσομετρικής κούπας χλιαρό νερό
  • ½ της δοσομετρικής κούπας μπύρα
  • 1 κ.γ. καροτέλαιο
Παρασκευή

Για τόνωση
Ανακατέψτε τα υλικά και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Η μπύρα εξαφανίζει τα κατάλοιπα σαμπουάν, μαλακτικής καθώς και όλων των προϊόντων styling.

Για φορμάρισμα
Αν βάλετε την μπύρα σε ένα μπουκάλι με σπρέι (αραιωμένη ή όχι, με νερό) θα έχετε ένα φυσικό προϊόν styling. Όσο λιγότερο νερωμένη είναι, τόσο πιο δυνατό κράτημα θα έχει. Πειραματιστείτε για να βρείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα.
Μη ξεχνάτε, ότι εκτός από το φορμάρισμα, βοηθά συγχρόνως στην θρέψη και τόνωση των μαλλιών και κυρίως των βαμμένων. Δεν είναι τυχαίο που οι παλιότερες την χρησιμοποιούσαν κατά κόρον.

1 σχόλιο: