Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Φυτικά έλαια



Τα φυτικά έλαια λαμβάνονται από τα φυτά με εκχύλιση ή σύνθλιψη και χρησιμοποιούνται είτε αυτούσια, είτε σαν βάση για  τα αιθέρια έλαια. Τα φυτικά έλαια απορροφώνται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα.
Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας φυτικά, αρωματικά, θεραπευτικά έλαια εμποτίζοντας σε κάποιο φυτικό λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, σιτέλαιο κτλ) κάποιο βότανο ή φυτό.
Επίσης μπορείτε να διαλύσετε μέσα σε φυτικό έλαιο κάποιο αιθέριο και να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο ή στο σώμα, έτσι έχετε ένα ενισχυμένο μείγμα με καλλυντικές ιδιότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου