Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Βρώμη για μεταξένιο και καθαρό δέρμα


Η Βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.  Συνήθως παρασκευάζεται ως πλιγούρι, νιφάδες ή ως αλεύρι.
Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλές συνταγές καλλυντικών γιατί έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιαλεργική δράση, περισσότερο από τα υπόλοιπα δημητριακά ολικής άλεσης. Επίσης μειώνει τη φαγούρα, καθαρίζει και θρέφει σε βάθος αφήνοντας ένα δέρμα λείο και απαλό σαν μετάξι.
Η συνταγή που ακολουθεί κάνει για όλους τους τύπους επιδερμίδας, καθώς για  ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

Υλικά
5 κ. σ.   αλεσμένο και κοσκινισμένο αλεύρι βρώμης
1 κ.σ. μέλι.
1/4 κ.γ ή 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
1 περίπου φλιτζάνι χλιαρό νερό

Παρασκευή
Ανακατέψτε κατά αρχάς το μέλι με τη βιταμίνη, μετά προσθέστε το αλεύρι  και τέλος το νερό λίγο - λίγο ώστε να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.

Χρήση
Μπέστε στο ντους και βρέξτε καλά το πρόσωπο και το σώμα σας.
Πάρτε λίγη από τη ζύμη και τρίξτε κυκλικά την υγρή επιδερμίδα σας κάνοντας ένα μασάζ ώσπου να σχηματιστεί πάνω της ένα παχύ γάλα.
Πλυθείτε με σκέτο νερό, σκουπιστείτε ελαφρά βάζοντας ενυδατική κρέμα.

Συμβουλή
Αποθηκεύστε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα βάζο προσθέτοντας μερικά ολόκληρα γαρίφαλα και κλείστε σφιχτά το καπάκι τοποθετώντας το στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου