Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Λοσιόν για ήπια ακμή

Η καθαριότητα στην ακμή είναι το παν. Διατηρείστε τα χέρια σας και τα μαλλιά σας πάντα καθαρά. Μαζέψτε τα μαλλιά σας έτσι, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με την πάσχουσα περιοχή. Επίσης η καθημερινή αλλαγή πετσέτας και μαξιλαροθήκης είναι αναγκαία, ότι δηλ έρχεται σε επαφή με τα προβληματικά μέρη, για να αποφύγετε περεταίρω μολύνσεις.
Καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, χωρίς να τρίβεται το δέρμα, γιατί έτσι ενεργοποιούνται περισσότερο οι σμηματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα περισσότερο σμήγμα. 
Δεν πειράζετε - σκάτε τα μπιμπίκια, για να μη μολύνετε την διπλανή περιοχή, κάνοντας έτσι μεγαλύτερο κακό.


Υλικά
20 ml χυμό aloe vera
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από Tea tree
4 σταγόνες βιταμίνη Α
4 σταγόνες βιταμίνη Ε

Παρασκευή
Τοποθετείστε το χυμό aloe vera σε ένα σκούρο, αποστειρωμένο μπουκαλάκι τύπου σπρέι και προσθέστε τα αιθέρια έλαια και τέλος τις βιταμίνες.

Χρήση
Η λοσίον αυτή ενυδατώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε 2 φορές την ημέρα, αφού πρώτα ανακινήσετε το μπουκάλι καλά.
Ένα ψέκασμα σε κάθε μεριά του προσώπου είναι αρκετό, με αυτό τον τρόπο δεν έρχεται σε επαφή με την προβληματική περιοχή, τίποτα άλλο παρά μόνο η λοσιόν σας.
Αφήστε το να στεγνώσει και βάλτε μια κρέμα.

Συμβουλές
Προσέξτε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, Ε, ωμέγα 3.
Αν το πρόβλημά σας δεν είναι ένα σπυράκι εδώ και εκεί, επισκεφτείτε ειδικό για την κατάλληλη αγωγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου