Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κρέμα προσώπου για νεανικές επιδερμίδες

Ήταν καιρός να γράψω μια κρέμα για τις νεαρές φίλες, ηλικίας 16 - 22 χρονών και για όλους τους τύπους δέρματος.
Σε αυτήν τη ηλικία το δέρμα δεν χρειάζεται πολλά, μόνο συντήρηση δηλ. ενυδάτωση που την παρέχει το λάδι και το κερί.
Πρόσθεσα στην κρέμα μαγιά της μπύρας για τις βιταμίνες Β που περιέχει, οι οποίες καταπολεμούν την ακμή και λεκιθίνη κυρίως για να μην είναι λιπαρή.

Υλικά
2 κ.σ. τριμμένο κερί μέλισσας
1/4 της κούπας ροδόνερο ή αποσταγμένο νερό
1 κ..γ. λεκιθίνη
1/2 κ.γ. μαγιά της μπύρας
1/6 κ.γ. βόρακα
2 βιταμίνες Ε
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

Παρασκευή
Αποστειρώστε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο, ώστε να χωρά μέσα το μείξερ χειρός.
Ρίξτε το λάδι με το κερί και βάλτε το βάζο σε μπεν - μαρί  (bain-marie), μέχρι να λιώσει το κερί. Στην αρχή η θερμοκρασία θα είναι δυνατή και μετά χαμηλότερη, τόση ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός. Προσέξτε, πρέπει να ζεστάνετε το λάδι και όχι να το κάψετε.
Μόλις λιώσει το κερί, αποσύρετε το σκεύος από την εστία, χωρίς να αφαιρέσετε το βάζο από το μπεν - μαρί, γιατί λόγω κρύου θα αρχίζει να πήζει.
Σε ένα δεύτερο βάζο, ίδιο με το προηγούμενο, τοποθετήστε το ροδόνερο με το βόρακα, τη λεκιθίνη και τη μαγιά, βάλτε το και αυτό για 1-2 λεπτά στο μπεν - μαρί, ωστε να γίνει χλιαρό και ανακατέψτε με το μείξερ χειρός καλά, ώστε να διαλυθούν τα υλικά.
Προσθέστε σταγόνα - σταγόνα στο βάζο με το λάδι και το κερί, το μείγμα με το ροδόνερο, λεκιθίνη, βόρακα, ανακατεύοντας συνεχώς με το μείξερ, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήστε την να γίνει χλιαρή προς κρύα και προσθέστε το αιθέριο και τις βιταμίνες, αφού πρώτα έχετε φροντίσει να τις έχετε μουλιάσει για 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα και ανακατέψτε καλά.

Χρήση
Μετά τον καθαρισμό προσώπου απλώστε μικρή ποσότητα κρέμας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί. Εφαρμόστε την πρωί σαν βάση πριν προσθέσετε οτιδήποτε στο πρόσωπό σας και βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

11 σχόλια:

  1. Κική καλησπέρα!!!Θέλω να φτιάξω αυτή την κρέμα αλλά στην εκτέλεση λες βόρακα , ενώ στα συστατικά δεν υπάρχει!Τι γίνεται,τον βάζουμε;Και αν ναι σε τι δοσολογία;Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Έχεις δίκιο, διορθώθηκε το λάθος.
    Αν θες τον προσθέτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!! ΤΗΝ ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΝ ΒΡΩ...??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ Κ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.
    Μαγιά της μπύρας και λεκιθίνη βρίσκεις στα μπαχαροπωλεία και στα φαρμακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΑ ΜΕ ΑΙΘΑΙΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.
    Ναι, αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα, διάλυσε στο ροδόνερο και λίγη βιταμίνη C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΕΧΩ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ.Η ΜΙΑ ΚΑΨΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΠΟΣΑ ΜL Η ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ?ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΦ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Οι 2 κάψουλες είναι περίπου 7-8 σταγόνες ή λιγότερο από μισό ml.

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΦΤΙΧΝΩ ΚΑΙ ΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ...ΚΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΗΞΙΜΟ ΤΟ ΡΟΔΟΝΕΡΟ?ΠΟΥ ΜΠΟΡΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Το πιο πιθανόν είναι να μην ήταν τα υλικά περίπου στην ίδια θερμοκρασία.

      Διαγραφή